Záliba nebo závislost? Které celebrity podlehly karetním hrám?

Životy bohatých a slavných filmových hvězd se často zdají okouzlující, ale i ty největší celebrity mají problém udržet své bláznivé touhy pod kontrolou. Byt hollywoodským hercem totiž není jediný způsob, jak se proslavit. Ať už je to tlak z Hollywoodu, milionové výdělky nebo popularita, celebrity se často stávají kořistí závislosti. Vědí o tom své i Ben Affleck, Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire a další známé tváře, kteří našli zálibu v hazardu. Karetní hry poker nebo blackjack se staly součástí jejich slavné kariéry.

Ben Affleck je uznávaným hollywodským hráčem pokeru

Herec a režisér je proslulý hlavními rolemi ve filmech Armagedon, Pearl Harbor a nejnovějším trhákem Liga spravedlnosti. Málokdo však ví, že jeho extravagantním koníčkem jsou hazardní hry. Je vášnivým hráčům karetních her poker a blackjack. Mimořádně pokerové dovednosti mu zaručily, že v roce 2004 vyhrál Mistrovství světa ve státě Kalifornie a odnesl si domů částku více než 350 tisíc dolarů. Kromě pokeru dokonale ovládá i blackjack. Jeho největší hráčský výdělek byl 800 tisíc dolarů. Dokonce nechal zaměstnancům kasina štědrou 150 tisícovou odměnu. Své šance na výhru zvyšoval počítáním karet v blackjacku. Je to sice legální forma „podvádění“, ale kvůli ní má doživotní zákaz vstupu do kasin v Las Vegas. Jeho hráčská závislost ho stála pokutu ve výši 400 tisíc dolarů a rozpad manželství.

 

Leonardo DiCaprio se snažil svou hráčskou závislost utajit

Přestože má DiCaprio pověst největšího svůdce Hollywoodu a vášnivého ochránce životního prostředí, na veřejnost jen pomalu pronikají skandální zprávy z jeho života. Miláček žen z filmu Titanic nebo obávaný makléř z filmu Vlk z Wall Street si své soukromí hlídá. No odvážní paparazzi přišli nato, že herec se pravidelně účastnil nelegálních pokerových her, které organizovala „královna pokeru“ Molly Bloom. Typické pro DiCapria byly obrovské sluchátka, z nichž při hře poslouchal hudbu. Ačkoliv nebyl velkým hráčem a neměl takové hráčské nadšení, jako jeho kamarád Tobey Maguire, nic to nemění na faktu, že karetní hry byly jeho oblíbenou zábavou a stejně jako ostatní hráči, kteří hráli nelegální poker, i on musel zaplatit v soudním sporu pokutu ve výši 80 tisíc dolarů.

 

Tobey Maguire se stal najnevychovanajším hráčem pokeru

Tobey Maguire, známý z filmu o Spidermanovi se vyjádřil, že majetek pro něj nic neznamená. Není divu, když své profesionální výdělky investoval do karetní hry poker, co se mu později vícenásobně vrátilo. Pokerové dovednosti si zvyšoval tréninkem s kanadským hráčem Danielem Negreanuom, vítězem soutěže World Series of Poker. Říká se, že Tobey vyhrál na různých turnajích v Texas Hold’em pokeru více než 10 milionů dolarů. Jeden z nejlepších hollywoodských hráčů měl však při hraní i temné chvilky. Jednou chtěl vyměnit 1 000 dolarový žeton zato, že bude organizátorka hry Molly Bloom „štěkat jako tuleň, který chce rybu“. V roce 2011 byl jako jeden z mnoha celebrit žalovaný za účast na nelegálních pokerových hrách, což ho stálo mastnou pokutu.

 

Matt Damon inspiroval hlavní postavou ve filmu Rounders

Pamatujete se na film Hráči (anglicky Rounders)? Matt Damon v něm inspiroval mnoha diváky, aby se stali profesionálními hráči pokeru. On sám svou hereckou roli vzal velmi vážně. Hodiny času v kasinech a tisícové sázky ho stáli zkušenosti, které nabyl za pokerovým stolem. Ty zúročil i ve svém soukromém životě. Spolu s dalšími celebritnou jmény, jako například Ben Affleck nebo Tobey Maguire je na seznamu nejlepších hollywoodských pokerových hráčů a stejně je i spojován s nelegálním hraním pokeru v špičkových hotelech a soukromých rezidencích.